Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@09:51:02 GMT

سیزدهم آبان؛ درس بزرگ استکبارستیزی

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۵۳۴۲

سیزدهم آبان؛ درس بزرگ استکبارستیزی

در طول تاریخ پر فراز و نشیب ایران ۱۳ آبان جایگاهی ویژه ای دارد؛ روزی تاریخی که مربوط به یک ماجرا و اتفاق نمی شود، بلکه در طول سال های مختلف در این روز اتفاق های گوناگونی به منصه ظهور رسیده است.

به گزارش مشرق، سیزدهم آبان به عنوان روز مبارزه ملی با استکبار جهانی و خاستگاه اولیه و اصلی تفکر و حرکت توفنده تقابل و تعارض با قدرت های استکباری شناخته می شود؛ روزی که جوانه های سبز ایمان رویید و دانش‌آموزان مسلمان به نشانه اعتراض به رژیم پهلوی در دانشگاه تهران اجتماع کردند و تاریخ، شاهد خون به ناحق ریخته آنان شد؛ دانش‌آموزان انقلابی که برخاستند تا نورگوهر دانش را در آیینه حماسه و دلیری بتابانند و غبار خودباختگی را از سیمای مدرسه بروبند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول تاریخ پر فراز و نشیب ایران ۱۳ آبان جایگاهی ویژه ای دارد؛ روزی تاریخی که مربوط به یک ماجرا و اتفاق نمی شود، بلکه در طول سال های مختلف در این روز اتفاق های گوناگونی به منصه ظهور رسیده است تا این روز به عنوان روز تاریخی و تاثیرگذار در سطور رنگ پریده تاریخ نمایان شود. به این صورت که در این روز و در طول سال های مختلف سه حادثه سرنوشت ساز اتفاق افتاد که در طول تاریخ معاصر ایران ۱۳ آبان را برجسته کرد.

۱۳ آبان ۱۳۴۳ خورشیدی

سیزدهم آبان ۱۳۴۳ خورشیدی را باید به عنوان نخستین ۱۳ آبانی دانست که در تاریخ معاصر ایران برجسته شد زیرا در این روز مأموران رژیم پهلوی با صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام خمینی(ره) در قم حمله ور شدند و ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند. این سرآغار هجرتی بود که ۱۴ سال بعد به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی انجامید.

۱۳ آبان ۱۳۵۷ خورشیدی

دومین حادثه تاریخی در ۱۳ آبان، مربوط می شود به سال ۱۳۵۷ خورشیدی که در این روز دانش آموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند به طرف دانشگاه تهران حرکت کردند تا بار دیگر پیوندشان را با رهبر بت شکن خویش به جهان اعلام کنند. این جوانان پرشور گروه گروه داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروه های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. مأموران رژیم، دانشگاه را به محاصره خود درآورده بودند تا چنانچه فریاد حق طلبانه از گلویی برخاست آن را با گلوله پاسخ دهند. دانش آموزان در کناره نرده ها و زمین چمن اجتماع کرده بودند و فریاد مقدس «الله اکبر» فضا را پر کرد. این حرکت تا ساعت ۱۱ صبح طول کشید که ناگهان مأموران ابتدا چند گلوله گاز اشک آور در میان دانش آموزان و دانشجویان پرتاب کردند. اجتماع کنندگان صدای خود را رساتر کردند و با فریاد «الله اکبر» شروع به اعتراض کردند.

یکی از شاهدان عینی می گوید: شنبه ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷ ساعت ۱۱ صبح، بیش از هفت هزار دانش آموز و دانشجو و دیگر طبقات مردم در محوطه دانشگاه تهران گرد آمده و عده ای سرگرم تماشای نمایشگاه عکس بودند و گروهی به سخنرانی گوش می کردند که ناگهان یک کپسول گاز اشک آور در هوا چرخید و روی زمین دانشگاه فرود آمد. عده ای سراسیمه به سوی در ورودی دانشگاه دویدند ولی در همین موقع صدای تیراندازی بلند شد. سربازان از پشت میله های دانشگاه به سوی مردم شلیک کردند.

سرانجام تیراندازی شروع شد و لاله های انقلاب یکی پس از دیگری در خون غلتیدند؛ جوانانی که با فریاد الله اکبر و با شعارهای مرگ بر امریکا و مرگ بر شاه به شهادت می رسیدند تا انقلاب اسلامیشان را تداوم ببخشند.

پیام امام(ره) و روز دانش‌آموز

در این زمان امام خمینی (ره) که در پاریس به سر می بردند در پیامی به همین مناسبت فرمودند: عزیزان من صبور باشید که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است. ایران امروز جایگاه آزادگان است… من از این راه دور چشم امید به شما دوخته ام… صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان می رسانم.


از آن تاریخ به بعد، سیزدهم آبان ماه با عنوان روز دانش آموز، به عنوان حماسه خونین لاله های انقلاب در جریان نهضت اسلامی گرامی داشته می شود و امروز ما سیزدهم آبان را پاس می داریم چراکه مردانگی و فتوت ایثار و از خود گذشتگی و دشمن ستیزی را مقدس می دانیم.

۱۳ آبان ۱۳۵۸ خورشیدی

و اما سومین حادثه ای که ۱۳ آبان را در تاریخ معاصر ایران برجسته کرد، بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به وقوع پیوست؛ یعنی در سال ۱۳۵۸ خورشیدی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام به تبعیت از سیاست های ضداستکباری مقتدا و رهبر خویش و به دلیل نقش اساسی و فراگیر آمریکا در ایجاد بلوا و اغتشاش در ایران و توطئه های مکرر این کشور به منظور فروپاشی نظام تازه تاسیس جمهوری اسلامی، سفارتخانه آمریکا را که به لانه جاسوسی تبدیل شده بود به اشغال خویش درآوردند. این حرکت دانشجویان در نخستین سال پس از سقوط حکومت پهلوی، سرآغاز تحول های بسیاری در مسیر حرکت انقلاب اسلامی ایران شد و بر دگرگونی های سیاسی و رخدادهای مرتبط با انقلاب در آن خارج و داخل کشور تاثیر گذاشت.

۱۳ آبان؛ درس بزرگ استکبارستیزی

انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر اسلام با ارایه الگویی عینی و عملی از یک نظام سیاسی و اجتماعی مبتنی بر ارزش‌های الهی و انسانی از یک طرف، معادلات سیاسی استکبار را در ادامه سیاست سلطه و تقسیم استعماری جهان بهم زد و با ساختار فرهنگی دینی خود فرهنگ استعماری غرب را زیر سؤال برد و از سوی دیگر روند انقلاب اسلامی با آگاهی‌های عمیقی که میان ملت‌های مسلمان جهان به ویژه در کشورهای اسلامی به وجود آورد، زمینه تحولات سیاسی ریشه‌دار و بینش‌ها و گرایش‌های سیاسی چشمگیری را فراهم آورد.

این اتفاق ها باعث شده تا نظام استکباری غرب تمام تلاش خود را به کار ببندد تا به هر ترتیبی که شده ضربه هایی به جمهوری اسلامی وارد سازد که در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی از جنگ گرفته تا تحریم، نمونه های بسیاری از آن قابل مشاهده است تا بدین ترتیب بتواند بستر زوال و فروپاشی نظام اسلامی را فراهم آورد اما این روزها و حوادثی که در آنها اتفاق افتاده ملت را روز به روز در مقابل اینگونه تلاش های خصمانه، قوی تر می کند؛ یعنی روزی همچون ۱۳ آبان به نمادی تبدیل شده که درس بزرگ استکبار ستیزی به مردم می دهد.

مبارزه با استکبار

در مبارزه با استکبار باید توجه داشت که مبارزه اسلام و جبهه حق با مستکبران نه با مردم، ملت و انسان ها بلکه با نظام استکباری است که امروزه آمریکا و انگلیس و ایادی آنها در صدر این نظام استکباری قرار دارند. این خوی استکباری نظام های مستکبر است که نمی گذارد، حقایق و معارف اصیل اسلام به دست آزادگان در دنیا برسد چرا که در این صورت چون با فطرت انسان ها هماهنگی دارند به سرعت جذب اسلام شده و به دشمنان نظام استکبار تبدیل خواهند شد.

همچنین ادامه دار بودن منطق مبارزه با استکبار و نظام سلطه هم در استکبارستیزی هم است. به همین دلیل هم نباید اینگونه برداشت شود که زمانی که با آنها در مورد موضوعات خاص و برای مصالح نظام و انقلاب مذاکره می شود، دیگر با نظام سلطه مبارزه نخواهد شد، بلکه استکبار ستیزی دائمی بوده و تعطیل بردار نیست و خود مذاکره هم یکی از شیوه های مبارزه با استکبار است.

البته برای موفقیت در مقابل استکبار تا بن دندان مسلح باید اتحاد و انسجام درونی در میان ملل مسلمان و به خصوص در داخل کشور وجود داشته باشد زیرا تا زمانی که در داخل کشور نتوانیم مشکلات خود را حل کرده و به یک تفاهم از انقلاب و استکبار و روش مقابله با نظام سلطه دست بیابیم، در مواجهه با فتنه های استکباری موفق نخواهیم شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ 13آبان مبارزه با استکبار جهانی استکبار آمریکا مبارزه با استکبار طول سال انقلاب اسلامی نظام استکبار دانش آموزان سیزدهم آبان ۱۳ آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۵۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»

به گزارش خبرآنلاین، با روی کار آمدن دولت یازدهم در ایران یکی از دغدغه‌های آن کابینه به‌ویژه وزیر و وزارت بهداشت رسیدگی به سلامت و درمان مردم بود، مردمی که بعد از چندین سال سپری کردن تحریم‌ها زیر بار افزایش هزینه‌های درمان بودند، اما دولت یازدهم تلاش کرد با طرح تحول سلامت هزینه‌های کمرشکن را از دوش مردم بردارد و تا حدود زیادی هم موفق بود.

محسن اسدی لاری، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، به مناسبت گذشت ۱۰ سال از طرح تحول سلامت، در این باره گفت: «درست ۱۰ سال پیش، پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۳ طرح تحول سلامت آغاز شد. طرحی که از یک سو، تعهد دولت امید و از سوی دیگر، بخشی از تکلیف جهانی در زمینه تأمین «پوشش همگانی سلامت» بود. استقبال مردم و کادر درمان در روز اول اجرای طرح، موجی از شگفتی و ناباوری بود: در زمانی که انتظار داشتند ساعتها برای تهیه وسایل و تجهیزات بیمارستانی، دارو، و یا حتی وسایل همراه بیمار بستری، از این سو به آن سو بروند، در شهر حیران و سرگردان باشند و مبالغ گزافی بپردازند، بیماران براحتی و فقط با هزینه ۱۰% از کل صورتحساب هزینه های بستری و حداکثر ۶% از هزینه خدمات سرپایی در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی، ترخیص می‌شدند و رضایت از خدمات درمانی در اقصی نقاط کشور به بیش از ۸۰% رسید که حتی در مراکز خصوصی هم بی‌نظیر بود.»

او بیان کرد: «تأمین پرستار، پزشک و متخصص برای تمامی بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی، الزام بیمارستانها برای تأمین اقلام مصرفی بیماران برای جلوگیری از سرگردانی همراهان بیمار در شهر، گسترش بیمه سلامت به همه اقشار مردم، کاهش شدید هزینه کمرشکن سلامت به حدود ۳% جمعیت، جمع شدن پدیده زشت «زیرمیزی»، بهینه سازی بیمارستانها و مراکز جامع خدمات سلامت و خانه های بهداشت در سراسر کشور، بهینه سازی ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی و تخصیص دهها پایگاه بالگرد اورژانس، افزایش چشمگیر خدمات زایمان طبیعی در سراسر کشور، ارتقاء خدمات سلامت اولیه در سراسر کشور و دهها نوع خدمت جدید در مراقبت اولیه و ثانویه سلامت، که بنظر نگارنده، مهمترین آن اقدامات، ادغام عملی اهداف پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر و سلامت روان در مراقبتهای اولیه سلامت بود. تأمین و ترویج اینهمه خدمات در نوع خود تحول عمیق و انقلاب در نظام خدمات سلامت ایران بود که کاملا در سمت و سوی نفع فقرا، نیازمندان و دهکهای ضعیف جامعه و از ابتدا مورد توجه اکید کشورها و سازمانهای بین‌المللی و بویژه سازمان جهانی بهداشت واقع شد.»

او ادامه داد: «اقدامات طرح تحول سلامت در دهها برنامه سلامت اولیه، دهها برنامه درمانی، هزاران پروژه عمرانی، صدها برنامه آموزش پزشکی، پژوهشی، دانشجویی، دارویی، غذایی و فناوری که تأثیرات مستقیم بر ابعاد مختلف زندگی مردم داشت، با مدیریت توانمند دکتر هاشمی و حمایت دولت در دوسال اول با تمام توان ادامه یافت و همزمانی با برجام و آمد و شدهای فراوان سرمایه گذاران خارجی و ایرانی، نویدبخش آینده ای روشن در دلهای دردمند مردم بویژه محرومان و نیازمندان و نیز انگیزه فراوان در ارائه دهندگان خدمت و نیروهای تخصصی سلامت، بود. براساس تحلیل رسمی سازمان جهانی بهداشت، هزینه های مستقیم دولت در نظام سلامت از ۳۲% در ابتدای دهه ۹۰ به ۵۴% در سال ۱۳۹۵ افزایش یافت که این افزایش توجه دولت، مستقیما موجب کاهش پرداخت از جیب مردم گردید.»

اسدی لاری گفت: «گزارش رسمی و تحلیل جامع سازمان جهانی بهداشت که در قالب کتاب «تحول نظام سلامت ایران» در سال ۱۳۹۸ منتشر شد، حاکی از سرمایه گذاری ۳ میلیارد دلاری دولت در نظام سلامت بود که به معنای سهم ۸.۱ درصدی از تولید ناخالص ملی است که در قبل و بعد از آن دوران، هیچ سابقه‌ای در کشور نداشت. به تعبیر سازمان جهانی بهداشت، نظام سلامت ایران امادگی کامل برای رسیدن به اهداف «پوشش همگانی سلامت»، ایجاد نظام سلامتی کارامد برای فردا، نوسازی ساختارهای فیزیکی (سازه‌ها) و عملکردی نظام سلامت و نهایتا پاسخگویی به نیازهای سلامت مردم در سالهای آتی داشت.»

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: «ساختار جدید نظام سلامت که حاصل توجه دولت به مهمترین نیاز اجتماعی کشور در ابتدای دهه ۹۰ و نتیجه پیگیری، تدابیر و تلاش بی‌وقفه وزیر و همکارانش در سالهای ابتدایی دولت یازدهم بود، متأسفانه با دو ابربحران پاندمی کووید و تداوم کاهش شدید درآمدهای کشور ناشی از تحریمها که آنهم ناشی از رویکرد خلاف مصالح مردم در سیاست خارجی است، و نیز با تغییر رویکرد حمایتی دولت از طرح تحول سلامت، دچار افت محسوسی شد تا آنجاکه در شرایط فعلی، متاسفانه تقریبا تمامی دستاوردهای افتخارآمیز آن دوران، از بین رفته و سبد هزینه مردم، مملو از هزینه درمان و دارو و بازگشت پدیده زیرمیزی بدلیل عدم توجه دولت به تعرفه‌های واقعی خدمات درمانی شده است.»

او گفت: «طرح تحول نظام سلامت ایران، پس از استقرار نظام مراقبت اولیه سلامت در ابتدای دهه ۶۰، یکبار دیگر نشان داد که ظرفیت اقدامات بزرگ برای پاسخگویی به بزرگترین نیازهای اجتماعی کشور وجود دارد اما نیازمند تدابیر حاکمیت، تداوم حمایت راهبردی و تلاش مستمر مدیران و ارائه دهندگان خدمات سلامت است، امری که متاسفانه در چشم انداز فعلی بسیار دور از دسترس است.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903196

دیگر خبرها

  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • نامه ۱۰ انجمن بزرگ تولیدی به رهبر انقلاب
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است